Leidinggeven kinderopvang

Leidinggeven met impact? Laat de mensen zien dat ze meer kunnen dan ze zelf denken!

In de scholing ‘Leidinggeven aan veerkrachtige teams in de kinderopvang’ vergroot je je leidinggevende skills waarmee je in staat bent om aan te sluiten bij datgene wat je collega’s nodig hebben en inspireert. Je stelt je collega’s in staat hun grenzen te verleggen, zich te ontwikkelen tot een vak volwassen professional en te groeien binnen jouw locatie.
Zo komen jullie samen tot de beste versie van een betrokken en bevlogen team!

Als leidinggevende in de kinderopvang sta je in deze huidige tijd voor grote uitdagingen; Er is sprake van een grote krapte op de arbeidsmarkt. Het vinden van gekwalificeerd personeel is vaak moeilijk en ook maatschappelijke ontwikkelingen spelen een rol. Daarnaast heb je te maken met verschillende generaties beroepskrachten die hun vak ieder op hun eigen manier beleven. Binnen deze context sta jij als leidinggevende ook voor de uitdaging om een kwalitatieve en gezonde bedrijfsvoering te bewerkstelligen. Dit vraagt om leiderschap, lef én ondernemerschap.

De scholing leidinggegeven aan veerkrachtige teams helpt zowel startende leidinggevenden als ervaren leidinggevenden om leiding te geven met impact, plezier en veerkracht. Wij dagen je uit om uit je comfortzone te komen en op zoek te gaan naar jouw drijfveren, ontwikkelpunten en vraagstukken!

Inhoud van de scholing

In de scholing Leidinggeven aan veerkrachtige teams in de kinderopvang word je in vier bijeenkomsten meegenomen in kennis, theorie, tools en vaardigheden met betrekking tot wet- en regelgeving, bedrijfsvoering, leiderschap en veerkracht.

Door middel van interactieve werkvormen, reflectie en beeldmateriaal dagen we je uit om binnen je eigen organisatie te kijken welke acties haalbaar en realistisch zijn. Na deze scholing ben je in staat om met impact leiding te geven aan je teams en weet je hoe je met de diversiteit en vitaliteit binnen je teams kunt stimuleren binnen de wettelijke en bedrijfsmatige kaders van de kinderopvang.

Je kunt de kennis, de verschillende vaardigheden en de verschillende tools inzetten om zowel de organisatie als je team vitaal en gezond te houden voor de toekomst. Met behulp van bovengenoemde pijlers ontwikkel je onder professionele begeleiding een plan van aanpak voor je eigen teams én werk je aan je eigen ontwikkeldoelen als leidinggevende. Je leert leidinggeven met impact en laat je mensen zien dat ze meer kunnen dan ze zelf denken!

Wil je meer weten over de inhoud van de bijeenkomsten? Download dan onze brochure.

Voor wie?

Deze scholing is bedoeld voor startende én ervaren leidinggevenden in de kinderopvang, directeuren van een kindcentrum of assistent-leidinggevenden. Je beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau.

Studiebelasting

De totale studiebelasting van deze scholing bedraagt ongeveer 32 uur per persoon. Dit bestaat uit:
•           4 bijeenkomsten á 6 uur
•           Huiswerkopdracht na bijeenkomst 1, 2 en 3.

Studiemateriaal

Wij zorgen voor passend studiemateriaal dat aansluit bij de inhoud van de scholing. Het benodigde studiemateriaal wordt verspreid door ons en is daarna in eigendom van de deelnemer. Uitsluitend met toestemming van de trainer mag het materiaal verder verspreid worden.

Kwalificatie

De deelnemer ontvangt een bewijs van deelname. Voorwaarde hiervoor is 100% aanwezigheid.

Kosten

Wij bieden deze scholing in-company aan voor groepen van maximaal 16 deelnemers. Deze scholing is vrijgesteld van btw. De kosten bedragen € 15.750, – per groep, dit is inclusief materialen, bewijs van deelname en reiskosten. Dit is dus al vanaf € 984,40,- per deelnemer!

Open Inschrijving
Deze scholing is ook op open inschrijving beschikbaar. De kosten bedragen dan € 1625,- inclusief materiaal en een bewijs van deelname. Ook deze variant is vrijgesteld van btw.

Locatie en data

De eerstvolgende scholing op open inschrijving start op 2 oktober 2024 in Den Bosch.

Meer weten?

Meer informatie over de scholing en de inhoud van de verschillende bijeenkomsten?

Trainers

 • Hanneke Vullings

  Hanneke is een bevlogen trainer met hart voor kinderopvang. Vanuit haar jarenlange werkervaring in kinderopvang en onderwijs, weet zij theorie en praktijk naadloos te verbinden. Inspirerend voor deelnemers en gedreven voor oprechte aandacht voor het jonge kind!

 • Jessie Vogelsangs

  Als pedagogisch medewerker doorgegroeid naar trainer en vennoot bij Helder & van Pas, blijft Jessie graag betrokken bij de dagelijkse uitvoering in de kinderopvang. Het vertalen van (organisatie)beleid naar praktijk is voor haar een belangrijke drijfveer bij het trainen.

 • Jaap Tulp

  Sinds zijn opleiding Personeel & Arbeid, is Jaap een echte kinderopvang-man. Inmiddels heeft hij ruim 20 jaar praktijkervaring opgedaan in diverse functies binnen de branche: locatiemanager, stafmedewerker en kwaliteitsmanager. In 2004 is Jaap gestart als zelfstandig adviseur en heeft hij opdrachten uitgevoerd binnen de kinderopvang, welzijn en het primair onderwijs. In 2012 is hij als vennoot Helder & van Pas gestart.

 • Gertie Rikken

  Gertie Rikken

Geplande data

 • 02-10-2024
  / 16-10-2024 / 20-11-2024 / 11-12-2024 / 15-01-2025 / 12-02-2025 / 12-03-2025
  Den Bosch

Reacties van cursisten

Veel geleerd, alles opgefrist en toepasbaar in mijn / ons werk

De avonden waren leerzaam en er waren geen stiltes of momenten van verveling.

Ik vond het een hele fijne scholing,
heb veel geleerd over baby’s én over mezelf, dank jullie!

Hele waardevolle cursus, had geen minuut willen missen!
Heel erg bedankt.

Ik ben heel tevreden over de scholing, beter / leerzamer dan ik had verwacht.
Het bewust worden van hoe je werkt.
Heel goed opgebouwde informatie en scholing.

Wat hebben jullie het op een fijne manier gedaan, veel variatie.

Hierdoor bleef alles zo helder in je hoofd hangen.

Een duidelijke cursus met passie gegeven!