Logisch Pedagogisch!

Deelnemers aan deze scholing hebben over het algemeen een pedagogische achtergrond, daarmee is pedagogiek voor hen logisch! Toch is er ook dan veel verdieping mogelijk in kennis, vaardigheden en beroepshouding. Met verdieping en reflectie op eigen handelen wordt de deelnemer in staat gesteld om anderen logischerwijs mee te nemen in de verdieping van het pedagogisch beleid en het pedagogisch handelen. Vanuit welbevinden en betrokkenheid van de kinderen maakt het handelen van de pedagogisch professional hét verschil!

Deze scholing voldoet aan de kwaliteitseisen die worden gesteld vanuit het wettelijk kader voor de scholingen pedagogiek 0 – 13 jaar, waarmee de scholing o.a. kan worden ingezet als aanvullend bewijs voor zij-instromers in de kinderopvang.

Inhoud van de scholing

‘Logisch pedagogisch is een praktische en inspirerende scholing die aansluit bij het niveau van de deelnemer. De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 • Pedagogiek kinderopvang 0-13 jaar
 • Pedagogisch kader
 • De zes interactievaardigheden
 • Verschillende pedagogische stromingen binnen de kinderopvang
 • Vertaling pedagogisch beleidsplan naar pedagogisch handelen van de pedagogisch medewerker
 • Observatietechnieken en registreren
 • Wettelijk kader pedagogisch klimaat

Voor een uitgebreide beschrijving zie het kopje “invulling van de bijeenkomsten” in de brochure.

Studiemateriaal

Wij zorgen voor passend studiemateriaal dat aansluit bij de inhoud van de scholing. Het benodigde studiemateriaal wordt verspreid door ons en is daarna eigendom van de deelnemer. Iedere deelnemer ontvangt een eigen scholingsmap met materialen voor eigen gebruik. Uitsluitend met toestemming van de trainer mag het materiaal verder verspreid worden.

Studiebelasting

De totale studiebelasting bij deze scholing bedraagt ongeveer 26 uur per persoon. Dit bestaat uit:

• 3 bijeenkomsten á 6 uur
• Huiswerkopdracht na bijeenkomst 1 en 2 á 4 uur

Voor wie?

De scholing is bedoeld voor deelnemers die via zij-instroom als pedagogisch medewerker aan de slag willen gaan. De scholing wordt gegeven op mbo-niveau.

Kwalificatie

Na afloop ontvangen de deelnemers het certificaat “Logisch pedagogisch” van Helder & van Pas Opleidingen. De scholing is geaccrediteerd door het FCB. Dit betekent dat deze voldoet aan de wettelijke eisen en daarmee kan worden ingezet als aanvullend bewijs A2 en B2 voor zij-instromers in de kinderopvang. In onze brochure leggen we uit hoe dat werkt.

Om het certificaat te ontvangen geldt een aanwezigheidsplicht van 100% en een voldoende beoordeling voor de afronding van de huiswerkopdrachten.

Kosten

In company
Wij bieden deze scholing in-company aan voor groepen van maximaal 12 deelnemers. Deze scholing is vrijgesteld van btw. De prijs in-company is vanaf € 862,50 per deelnemer. Dit is € 10.3500, – per groep van 12 deelnemers. Dit is inclusief materialen, certificaat en reiskosten. De scholing is vrijgesteld van btw.  

Open Inschrijving
Deze scholing is ook op open inschrijving beschikbaar. De kosten bedragen dan € 1475,-. Ook deze variant van de scholing is vrijgesteld van btw.

Locatie

Wanneer de scholing in-company wordt gegeven, betekent dat dat wij bij jullie op locatie komen om de scholing te geven.

De eerstvolgende scholing op open inschrijving start op 15 mei (drie woensdagen). Daarna volgt er een scholing op open inschrijving met startdatum 27 september (twee vrijdagen en een donderdag). Beide scholingen zijn in Utrecht.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze scholing en de inhoud van de bijeenkomsten?

Trainers

 • Hanneke Vullings

  Hanneke is een bevlogen trainer met hart voor kinderopvang. Vanuit haar jarenlange werkervaring in kinderopvang en onderwijs, weet zij theorie en praktijk naadloos te verbinden. Inspirerend voor deelnemers en gedreven voor oprechte aandacht voor het jonge kind!

 • Liesbeth Warmerdam

  Liesbeth Warmerdam

Geplande data

 • 27-09-2024
  / 03-10-2024 / 11-10-2024
  Utrecht

Reacties van cursisten

Veel geleerd, alles opgefrist en toepasbaar in mijn / ons werk

De avonden waren leerzaam en er waren geen stiltes of momenten van verveling.

Ik vond het een hele fijne scholing,
heb veel geleerd over baby’s én over mezelf, dank jullie!

Hele waardevolle cursus, had geen minuut willen missen!
Heel erg bedankt.

Ik ben heel tevreden over de scholing, beter / leerzamer dan ik had verwacht.
Het bewust worden van hoe je werkt.
Heel goed opgebouwde informatie en scholing.

Wat hebben jullie het op een fijne manier gedaan, veel variatie.

Hierdoor bleef alles zo helder in je hoofd hangen.

Een duidelijke cursus met passie gegeven!