Wie zijn wij

Helder & van Pas Opleidingen is een collectief van ervaren adviseurs. Als adviesbureau zijn wij gespecialiseerd in de branches kinderopvang en onderwijs. Wij inspireren, verbinden en versterken deze partners in hun eigen ontwikkeling èn samenwerking. Wij geloven in ontwikkelen door gewoon te doen!

Helder & van Pas spart graag met je over jouw ideeën, wensen en verwachtingen. ​Maar wij houden je ook altijd een kritische spiegel voor: ​Wat verwacht je er eigenlijk van? Hoe reëel is dat? Met wie wil je aan de slag? Wat levert het eigenlijk op?

Werken volgens heldere afspraken. ​Innovatief, maar met realistische ambities.

Wij gaan altijd voor helder en van pas!

Onze trainers

De trainers van Helder & van Pas Opleidingen zijn allemaal gedreven professionals die hun sporen binnen de branche Kinderopvang ruimschoots hebben verdiend.

Onze jarenlange werkervaring binnen de driehoek Kinderopvang maakt dat we de dagelijkse praktijk vanuit de verschillende rollen naadloos herkennen. Zo kunnen wij schakelen binnen deze perspectieven en leggen we juist ook verbinding tussen de rollen en verschillende belangen. 

Hierbij staan we naast de deelnemer: samen met hen werken we aan de leerdoelen, geven we richting en input voor de persoonlijke ontwikkeling. Dat doen we bevlogen en met plezier, want leren doe je samen!

Helder & van Pas Opleidingen en Bureau VTV

Bureau VTV is sinds lange tijd opleider van toezichthouders in de kinderopvang. Na enkele jaren van samenwerking heeft Helder & van Pas Opleidingen de activiteiten van Bureau VTV per 1 april 2019 volledig overgenomen. Hiermee is de kennis en kunde geborgd en is tevens een nieuwe impuls gegeven aan de ontwikkeling van het aanbod. Bureau VTV is een handelsnaam van Helder & van Pas Opleidingen, waarmee een bekende en vertrouwde naam binnen de branche actief blijft.